StudentGuru NTUA 1st Event - Εισαγωγή στο .NET Framework 4.0 και στη C#

Στις 20/10/2010 είχαμε την ευκαιρία να εγκαινιάσουμε το StudentGuru NTUA Community με το πρώτο μας event! Περισσότερες πληροφορίες για την κοινότητα του Ε.Μ.Π. και τα events που διοργανώνουμε θα βρείτε στο επίσημο blog της κοινότητας.

Κατά τη διάρκεια του event είχα την ευκαιρία να παρουσιάσω μια εισαγωγή στο .NET Framework 4.0 και στη C#. Έδειξα, εν τάχει, τις τεχνολογίες Windows Forms και Windows Presentation Foundation (WPF). Μπορείτε να δείτε το video εδώ και να κατεβάσετε τα αρχεία της παρουσίασης εδώ. Για τις υπόλοιπες παρουσιάσεις του event, πατήστε εδώ.

Webcast

Eπικεντρωνόμαστε στο Microsoft .NET Framework 4.0 και στην γλώσσα προγραμματισμού C#. Θα φτιάξουμε μια εφαρμογή κονσόλας, μια παραθυρική εφαρμογή και θα δείξουμε μια WPF εφαρμογή. Μέρη του βίντεο:

00:01 – 03:36: Τί είναι το StudentGuru NTUA και τα περιεχόμενα της παρουσίασης.
03:37 – 15:14: Εισαγωγή στο .NET Framework: Managed και unamanged εφαρμογές, τι είναι το CLR, η IL και η BCL. Γλώσσες για .NET, διαδικασία μεταγλώττισης και εκτέλεσης. Περιγραφή του συστήματος τύπων και μερικών βασικών namespaces της BCL.
15:15 – 45:09: Εισαγωγή στην C#: Hello World demo στο Visual Studio 2010. Τύποι τιμής και αναφοράς. Τελεστές. Απαριθμήσεις, πίνακες, δομές. Δηλώσεις. Κλάσεις. Κληρονομικότητα. Modifiers. Interfaces. Χειρισμός εξαιρέσεων. Generics. Συμβάντα. Anonymous & Lambda. LINQ, dynamic, extension methods.
45:10 – 56:49: Εισαγωγή στα Windows Forms. Φόρμες και controls. Calculator demo.
56:50 – 01:01:10: Εισαγωγή στο Windows Presentation Foundation (WPF). XAML. Visual Studio σε συνδυασμό με Expression Studio Blend. Animation Gallery demo.
01:01:11 – Τέλος: Πηγές και υπερσύνδεσμοι.

Updated:

Leave a comment